Referèndum a Altafulla?

Representants d’Esquerra d’Altafulla estaran presents a Arenys de Munt (Maresme) el proper 13 de setembre, per seguir d’aprop el referèndum per l’autodeterminació de Catalunya que es celebrarà en aquesta vila maresmenca. L’objectiu és estudiar la possibilitat de celebrar un referèndum d’aquest tipus a Altafulla.

El passat mes de febrer el Ple de l’Ajuntament d’Altafulla ja va aprovar una moció a favor de l’autodeterminació del poble català, amb els vots d’Esquerra, Alternativa Baix Gaià i AUPA, mentre que PP, CiU i PAU van unir-se per votar en contra. El PSOE, IDEAL i el regidor no adscrit Jano Francino van optar per abstenir-se.

La moció aprovada instava l’Ajuntament a comprometre’s a fomentar dinàmiques que ajudin a fer reconèixer internacionalment la reivindicació del dret de decidir a tenir un Estat propi català. D’aquesta manera, Esquerra d’Altafulla espera que sigui possible seguir, juntament amb gairebé 100 pobles i ciutats més, l’exemple d’Arenys de Munt.

A més, el secretari general d’Esquerra, Joan Ridao ha anunciat que Esquerra impulsarà a través de la plataforma Decidim.cat la presentació d’iniciatives anàlogues a la d’Arenys de Munt. Tot això, en resposta ‘a la reacció desproporcionada i ridícula de les institucions de l’Estat’,que ‘expressa la seva por a la democràcia’, ‘incapaços de metabolitzar aquest debat tranquil·lament’, quan és, segons Ridao ‘un exercici de normalitat, que un dia o altre podrem exercir’.

Anuncis

Una resposta

  1. Perdoneu, soc el Jano, l´article no esta del tot ajustat, el plé no vam aprovar una mocio a favor de la autodeterminació, sino una moció a favor de fer la consulta popular, per primera vegada es va votar nominalment per petició de ABg, i els vots van ser: a favor: alassà, eva martinez. marisa, Josep Matria Perez, y Jano. En contra; conchita, joan spuch, manel ciercoles. Abstenció: fonxo, francesc Ferre, i Josep Maria Gener.

    una abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: